Top 10 yndlings legetøj fra Legeakademiet

Jeg har lavet en liste over vores top 10 yndlings legetøj fra Legeakademiet. Betalt samarbejde med Legeakademiet.dk .

 

Magna-tiles

Noget af det legetøj, mine børn har leget allermest med er vores magna-tiles. Vi bruger dem i mange forskellige lege:

  • Vi bygger en kæmpe fold til vores legetøjsdyr.
  • Vi bygger høje tårne, som drengene elsker at vælte.
  • Vi laver baner med dem, så vi kan puste en bordtennisbold igennem, eller trille med glaskugler derpå.
  • Vi snakker om farver og former, og lærer om matematik mens vi leger. To retvinklede trekanter kan blive til en firkant. To kvadrater kan blive til et rektangel osv.

Når vi skal på camping eller i sommerhus har vi altid vores magna-tiles med, for de er altid sjove for både børn og voksne. Se de mange forskellige legemuligheder i mit højdepunkt på instagram her.

Vi købte vores første pakke med 100 stk, da villum blev 1 år. Vi var så glade for dem, at vi købte 100 mere til Vegas da han blev 3 år. Vi har derfor 200 stk i alt, og der er et hav af legemuligheder med dem!

Link til Magna-tiles.

 

Kinetic sand + Mad Mattr

Kinetic sand

Hvis der er noget, der kan samle børn og voksne, så er det kinetic sand. Det er så dejligt at røre ved og nemt at forme og bygge med. Det føles fantastisk i hænderne – og på fødderne – og det beroliger nervesystemet.

Vi har også Mad Mattr, legesand, som det også bliver kaldt. Det er lige så dejligt at lege med. Det kan noget andet, da det ikke smuldrer på samme måde som kinetic sand gør. Legesand forbliver nemmere i én klump. Se evt dette opslag, hvor jeg fortæller lidt om forskellen på de to typer sand.

Begge typer sand bliver brugt utrolig meget herhjemme. Og når børnene går videre med en ny leg, bliver jeg som regel siddende tilbage og leger videre. Det er så afstressende!

 

Kinetic Strandsand

Link til de forskellige typer magisk sand

Hvis man ejer kinetic sand og/eller Mad Mattr, vil jeg virkelig anbefale, at man skaffer nogle redskaber dertil. Man kan sagtens bruge nogle køkkenredskaber og kageudstikkere, men jeg vil ikke undvære vores redskaber, der er lavet specielt til leg med sand.

Link til redskaber 

Tæl og sorter dinosaurusser

Vi har lige fået disse fine dinosaurusser hjem, og vi er vilde med dem. De bliver brugt til at stille på række, tælle, snakke farver og navne og så er de skønne i sanselege. De bliver frosset ned i is, så de skal befries med varmt vand og salt, eller pakket ind i slim og modellervoks så det ligner dinoæg.

Link til dinoerne 

Geometriske forme

Vores farverige, geometriske forme er super gode i sanselege. Især farvet vand og magisk sand! Vi snakker om former, farver og får kendskab til rumfang. Mine børn leger med matematik hver eneste gang vi har dem fremme, og det elsker jeg.

Link til formene

 

Tæl og sorter fugle

ludo

Vores fugle er brugt i flere forskellige lege. Vi tæller med dem, bruger dem i farvelege og til rollespil. De indgår også tit i vores sanselege, da de er nemme at skylle rene igen. Vi leger især med dem i ris, magisk sand, slim og farvet vand.

Derudover bruger vi dem til at styrke børnenes talforståelse. På billedet kan du se, hvordan en typisk aktivitet med fuglene kan se ud.

Link til fuglene

 

Livscyklusser

Vi er super glade for vores fem livscyklusser med mariehøne, bi, myre, sommerfugl og frø. Det er utrolig lærerigt for både børn og voksne, og de er geniale når man ønsker at ens børn lærer gennem leg. Der er god mulighed for at vende og dreje og undersøge på en anden måde end med de levende dyr. Jeg har selv lavet et ark til hvert dyr, som mine børn kan lægge figurerne på i rigtig rækkefølge. Klik her for at købe arkene dertil.

Link til figurerne

 

Finmotorik værktøjssæt

sanseredskaber

Når jeg stiller an til en sanseleg med farvet vand, har vi altid vores sanseredskaber fremme. Både handy scooper og twisty dropper er god at have med i sådan en leg. Børnene styrker deres finmotorik og øje-håndkoordinering samtidig med de leger og fordyber sig.

Vores twisty dropper er også rigtig god, når vi laver et eksperiment med syre og base, fordi den fungerer som en stor pipette. Tryk her for at læse mere om eksperimentet.

Link til værktøjssæt

 

Kæmpe pipetter

Et andet produkt, vi finder frem, når vi leger med farvet vand og is er vores kæmpe pipetter. De har en god størrelse til små hænder, og Villum på knap 3 år kan fint være med til at suge vand op i pipetterne og sprøjte det ud i en anden beholder. De er super gode til at styrke håndens muskulatur, og barnet øver sig i at håndtere og manipulere redskaber.

De bliver også tit brugt i en vandkamp i haven, fordi de hurtigt kan suge og sprøjte med vand!

Link til pipetter 

Link til cylinderne du ser på billedet.

Gymnastikringe

gynge

Begge mine drenge er meget aktive. De har masser af energi, og den skal bruges. Både indenfor og udenfor. Derfor elsker jeg at hænge vores gyngeredskaber op i stuen, så de kan bruge noget af deres energi på dem. Det giver dem mere ro i kroppen til senere, når de går i gang med en ny leg.

Vores gymnastikringe i træ har lillebror brugt siden han var 1 år. Han hang sig i armene og løftede benene op. Han gyngede ikke i dem, han hang bare og snurrede lidt rundt om sig selv. Og det har han elsket lige siden.

Link til gymnastikringe

 

Floorsurfer

Vores floorsurfer er super sjov at køre på. Den har en max vægt på 100 kg, så det er bestemt ikke kun børnene, der suser rundt på den. Vi ligger på maven eller sidder på numsen på den. Og så kører vi enten selv rundt, bliver skubbet af en anden eller hiver os afsted i en gynge fra loftet. Det er super sjovt og en genialt måde at bruge sin krop og ekstra energi på. Noget af det sjoveste er at køre ind i et tårn af toiletruller. Når de vælter, gør det ikke rundt at blive ramt af dem.

Link til floorsurfer

 

 

Norske links til vores legetøj

Magna tiles

Kinetic sand

MadMatr

Dinosaurusser

Geometriske former

Tæl og sorter fugle

Livscyklus

Finmotorik sæt

Pipetter

Gymnastik ringe

Floorsurfer