30 sjove sommeraktiviteter

Sommeren er godt igang og derfor har jeg samlet vores yndlings sommeraktiviteter i ét indlæg. Tryk på billedet for at komme til opslag/indlæg med fremgangsmåde og/eller opskrift. Når du kommer til aktiviteten på min instagram og bestemmer dig for at prøve aktiviteten af, så må du meget gerne smide et like på opslaget. Det tager ingen tid for dig men betyder utrolig meget for mig. Udover anerkendelsen, så får jeg også et indblik i, hvilke lege der tiltaler jer mest.

Jeg håber, at der er nogle af vores sommeraktiviteter, der fanger jeres børns interesse. Rigtig god sommer! 🙂

 

Fisk efter bordtennnisbolde i vand

Find farver og antal i naturen

Ballonkast

Farv isterninger med salt og frugtfarve

Sanseleg med is og vand – og alle fordelene herved

Skyggedyr

Tag kuglebanen med ud

(Frossen) Troldesnot

Evighedsmaleri i det fri

Læg et lærred på græsset og lad barnet udtrykke sig med maling. Ofte kan små børn og maling hurtigt blive en stessende kombination, men ude på græsplanen sker det ikke noget ved, at der kommer maling på græsset.

Videreudvikling af denne aktivitet: tril glaskugler i den våde maling. Det er mega sjovt og giver nogle fine spor på lærredet.

Byg høje LEGO tårne

Hvis du har et legetårn i haven er det sjovt at bygge mega høje tårne med klodserne. Hvor højt kan jeres tårn mon blive?

Hæklede vandballoner

Tag indelegtøj med ud

Mine børn elsker når vi tage bondegård og dyr med ud på græsset.

Sprøjt med vand

Hvis jeg giver mine drenge en drikkedunk eller forstøver med vand kan de gå og sprøjte med det i laaaang tid. Simpelt og sjovt.

Vask legetøj

Lav et mudderbad til dit barns dyr, figuer eller andet legetøj, der kan holde til vand. Find en gammel tandbørste og lad nu barnet vaske legetøjet rent igen.

Skydeskive til vandsprøjt

Klip græs

Så simpelt. Mine drenge elsker at gå med en saks i haven og klippe i græs og blade.

Motorikbane udenfor

Lav en kæmpe motorikbane i haven/fællesområdet. Brug det du har: tumlemøbler, tæpper, stole, borde eller papkasser (som barnet kan kravle igennem).

Gelé

gelé

Skum

Fodbold-bowling

Byg bowlingkegler af LEGO eller brug vandflakser, mælkekartoner eller andet emballage. Fyld lidt eller meget vand i. Jo tungere keglen er, jo sværere er den at vælte.

Bilrampe af pap

Vandkamp med sprøjter

Baljer med vand og en masse sprøjter, store pipetter og forstøvere kan virkelig noget. Det behøver ikke være store vandpistoler før en vandkamp er sjov!

Klistret slim

Kridtmaling

Ballon-raket

Hjemmelavet magisk sand

Sanseposer

Pust og find

Lav dit eget orkester

orkester

Befri dyrene fra isen

 

Søger du sommeraktiviteter, hvor naturen er i fokus, kan du få god inspiration her i mit gæsteindlæg af Sabina Hedegaard.

God legelyst 🙂