Skum – Opskrift på skum til leg

Skum

Begge mine børn elsker, når jeg laver en portion skum eller to til leg.

Det er mere fast end almindelig sæbeskum, og det gør den lige lidt sjovere at lege med, synes vi. Vi tilføjer som regel nogle dyr og redskaber til legen, så der er noget at røre og øse med. Og hver gang børnenes koncentration slipper op, skal der skøjtes på det sidste skum. Som selvfølgelig er super glat oven på en voksdug! Sikke en fest!

Skum

Sådan laver du skum

Find en skål

Hæld 1/2 dl varmt vand i.

Bland et par dråber frugtfarve eller pastafarve i og rør rundt. Pastafarve kan du købe her.

Tilføj så 2 spsk. opvaskemiddel

og 2 spsk. Majsstivelse/kartoffelmel

 

Nu skal du bruge en elpisker og piske det hele sammen til skummen er blevet fin og fast.

Og så er din skum klar til leg. Du kan tilføje vandperler til legen, hvis det engang imellem skal være mere end bare skum. Vil du læse mere om hvad vandperler er, og hvorfor de er gode i en sanseleg, så klik her.

Hvorfor skum er en god sanseleg

Denne skum-aktivitet giver god mulighed for, at barnet gennem en leg: ⁣⁣

☆ Styrker øje-hånd koordinationen⁣⁣

☆ Styrker koncentrationsevnen

☆ Øver turtagning med dig eller andre børn

☆ Får kendskab til farver og, hvad der sker, hvis man blander dem, hvis du laver mere end én farve skum.⁣⁣

☆ Stimulerer taktilsansen, også kendt som følesansen. Mennesker har flest sanseceller på den forreste side af kroppen og vi er særligt følsomme i håndflader, ansigtet og under fødderne. Så lad endelig dit barn bruge hele kroppen i sådanne sanselege.⁣ Læs mere om sanselegens betydning for taktilsansen, her.

☆ Stimulerer lugte- og synssansen. (og måske endda smagssansen)⁣

☆ Udvikler en form for flow i aktiviteten. Hvilket vil sige, at barnets kompetencer stemmer overens med legens sværhedsgrad. Barnet føler hverken, at aktiviteten er for kedelig eller for kompliceret. Når der er et match mellem sværhedsgrad og kompetencer, opstår der flow. Dette flow er med til at styrke barnets evne til at holde en vedvarende opmærksomhed i aktiviteten. Læs mere om flow her

skum

Hvilken farve bruger vi til vores sanselege?

Vi bruger altid Wilton Pastafarve til at farve vores skum. Det kan godt smitte lidt af på huden, når børnene har leget med skum i lang tid. Men det går af igen efter et bad eller en håndvask. Og lige til info, så har vi aldrig fået ødelagt hverken legetøj eller tøj på grund af farven.

skum

Når det kommer til oprydningen, så løfter jeg begge unger ud i et lille badekar. Så samler jeg legetøj og redskaber og sætter det i enten håndvasken eller det store badekar. Så kan jeg vaske det rent, når der er tid til det. Dugen tørrer jeg over med et viskestykke og en våd klud, så den er ren og kan pakkes væk.

 

God legelyst!