International Earth Day

(Indlægget indeholder reklame) Den 22. april er det International Earth Day, og i den forbindelse deler jeg nogle Moderjord-aktiviteter, du kan lave med dit barn. Aktiviteterne giver god mulighed for at snakke med sit barn om, hvad der sker ude i verden for tiden. Og så er der selvfølgelig god mulighed for at være sammen om noget, som både barn og voksen synes er spændende.

Nogle af mine bud på Moder Jord-aktiviteter er uden tekst. Det er fordi jeg allerede har delt et opslag med dem, og du kan derfor trykke på billedet for at komme til opslaget og læse mere.

Brug sæbe, når du vasker hænder

bakterier

Vis dit barn, hvilken forskel sæbe gør, når du vasker hænder med dette eksperiment med vand, kridtstøv og sæbe. Klik på billedet for at læse mere.

Hiv Jorden med ind (eller leg det ude)

Eksperiment med syre og base

Dryp blå og grøn frugtfarve på en bakke eller en tallerken. Drys bagepulver henover og hæld eddike i en skål. Eddiken må gerne blandes med lidt vand for at spare på den. Effekten er den samme.

Lad så dit barn sprøjte eller dryppe eddike ned på bagepulveret og se, hvad der sker!

eksperiment

Når vi laver eksperimenter opfordrer jeg altid mine børn til at bruge redskaber frem for fingrene. Jeg vil gerne lære dem at have respekt for forsøg, når der sker kemiske reaktioner, uanset om det er farligt eller ej.

Troldesnot

Lav troldesnot af kartoffelmel og vand. Hæld 200 gram kartoffelmel op i en skål og tilføj blåt vand (Reklame – jeg bruger denne pastafarve). Tilføj lidt vand af gangen og stop når du har en dejlig konsistens. Lav en ny, grøn portion, og tegn verdenskortet oven på det blå ‘vand’.

Moder Jord på kaffefiltre

kaffefilter

Klik på billederne for at se, hvordan man gør 🙂

Tastesafe sand

tastesafe sand

Lav dit eget legesand, som de små også kan være med til. ‘Sandet’ er nemlig tastesafe fordi det kun er lavet af mel, vand, farve og olie.

Sådan gør du:⁣⁣
⁣⁣
5 dl mel på en bradepande. ⁣⁣
⁣⁣
Tilføj en god 1/2 dl vand med meget farve. Jeg bruger pastafarve. ⁣⁣
⁣⁣
Ælt og smuldr dejen til så små stykker som muligt.⁣⁣
⁣⁣
Bag i forvarmet ovn på 150 grader i 10 minutter. ⁣⁣

Tag ud af ovn, og hæld det i en blender.  Tilføj så 7-8 spsk olie og blend!  ⁣⁣

Du kan også lave en anden sanseleg, hvor du fx bruger farvede ris til at lave en klode med. Eller blå og grøn skum. Se opskrift på skum her.

Moder Jord af skumkugler

Tril en skumkugle i grøn og blå maling. Drys evt med glimmer. Meget gerne bionedbrydeligt! Lad dem tørre og hæng dem op.

Jorden

Babysafe Moder Jord

Klip en cirkel ud af noget karton. Jeg brugte en tom æske til rugfras. Klat blå og grøn maling derpå, og læg det ned i en lukkepose. Luk posen godt og læg det foran dit lille barn. Lad nu barnet klaske løs, og klip derefter posen op og tag Jorden op. Lad den tørre og hæng den op.

Vandperler (reklame)

vandperler

Saml Skrald

skrald

Gå en tur i skoven, på stranden eller i vejkanten og saml skrald med dit barn. Husk at medbringe noget, I kan samle alt skraldet i. Når man samler skrald er det oplagt at snakke om, hvorfor vi allesammen skal hjælpe hinanden med at rydde op efter os. Det er nemlig vigtigt, at vi står sammen om at passe på vores Jord.

Verdenspuslespil

Vores gulvpuslespil med hele verden måler 91×61 cm og består af 33 brikker. Når vi har lavet det kan ungerne godt lide at placere dyrene, der hvor de bor.

Puslespillet kan købes her.

Mal en verden til jeres dyr

univers

Mal marker, savanne eller andre levesteder eller lav jeres eget verdenskort på en mdf-plade.

 

God fornøjelse!

International Earth Day <3