Kastanjer – gode bud på sjove kastanje-aktiviteter

kastanjer

Efterår er lig med kastanjer og hygge, hvis du spørger mig. Men ligeså hyggeligt det er at samle og pille kastanjer ud af skallen med sine børn, ligeså ideforladt står jeg herhjemme med en god samling kastanjer, og kan ikke finde på, hvad vi skal bruge dem til. Derfor spurgte jeg mine søde følgere på min instagram profil om, hvad de plejer at lave af kastanje aktiviteter. Og der kom mange gode bud på sjove lege, spil og diverse aktivteter ud af det.

Men først..

vil jeg lige vise, hvad vi selv brugte mange af vores kastanjer på.

Vi har brugt nogle af kastanjerne til en lille leg, der styrker talforståelsen. Det er super godt, at børnene lærer med hands-on når de skal lære om sammenhængen mellem symbol (fx 3) og mændgen (1, 2, 3 stk. noget). Den leg, og hvorfor den er god til at styrke talforståelsen, kan du læse mere om, ved at trykke her eller på billedet.

kastanjer

Vi har lavet kastanje-skulpturer med en limpistol og rulleøjne. Jeg styrede limpistolen og Vegas satte kastanjer og øjne på. Vi synes selv, de blev ret hyggelige at se på! 😉

kastanjer

Vi frøs nogle kastanjer ned i vand og havde dem med i en sanseleg med vandperler. (Reklame – vandperlerne har vi fået af Aquaperler!)

katanjer

Vi lavede en lille gætte-leg ud af det, og jeg bad Vegas om at lukkeøjnene, så hans taktile sans (følesansen) blev skærpet.

Så bad jeg ham om at finde en vandperle. Så en kastanje. Og så noget is. Han mærker på bløde, runde, bulede, glatte, kolde, varme, tunge, lette ting i sådan en leg. Det giver en masse forskellige sanseindtryk.

Fingrene sender massevis af informationer op til hjernen, og hjernen prøver så at organisere disse sanseindtryk og omdanne dem til viden. Denne hjerneprocess hedder sanseintegration, og det kan du læse mere om her.

Den sidste aktivitet, vi lavede med kastanjerne, var et tiltrængt bad (Tiltrængt fordi børnene var ved at være trætte, og så er et bad altid en god idé, når tiden står stille!) Der blev hældet, tællet og rørt rundt og fanget. Det var en ny leg til badestunden, og det var drengene godt tilfredse med.

Jeres ideér til kastanje-aktiviteter

Skrive bogstaver på dem, og bruge dem til bogstav- og ordlege

Fodbad (mange skrev denne aktivitet!)

Kast med dem! Konkurrence om, hvem der kan kaste længst. Eller prøv at ramme mål, fx hulahopring

Kastanjer i vand – sanseleg

Kuglebad til hele kroppen

Mal på dem

Ligge på dem, sidde på dem, køre fødderne på dem

Edderkoppespind med tandstikker og garn

Conkers – et spil med kastanjer

Tegn på dem, og spil Kryds og Bolle

Fang kastanjer med spisepinde

 

Har I andre ideér til sjove aktiviteter med kastanjer, så skrive dem gerne i kommentarfeltet nedest. Så kan jeg tilføje dem til listen.

 

God legelyst! 🙂