Udgravning af dinosaurer

Dinosaur udgravning

Udgravning af dinosaurer er både sjovt og spændende. Det er en ret simpel opskrift, og hvis dit barn er bare lidt interesseret i dinosaurer, så er jeg sikker på, han eller hun vil elske denne aktivitet, hvor man rigtigt får lov til at lege arkæolog. Du kan også gemme andre ting i dejen, fx sten, kastanjer eller små figurer.

Min erfaring med mine børn er, at det næsten er ligemeget, hvad der gemmer sig i dejen. Det er bare sjovt at grave noget fri. Så brug det du lige har liggende.

Opskrift

3 dl sand
3 dl vand
3 dl kaffegrums
6 dl mel

Rør det hele rundt til en samlet masse.

Form små boller og tryk et dinosaurskelet ned i den. Du kan også lave én stor klump med flere skeletter i.

Kom det hele i en forvarmet ovn på 100 grader. De små klumper, du ser på billederne, var i ovnen i 30 minutter, den store med skelettet var der i næsten en time. Jo længere tid, jo hårdere bliver dejen.

Vores var så tilpas blød, at den ikke klistrede under leg, men man kunne samle nye klumper med dyr i og legen fortsatte dejligt længe.

Hvis dit barn synes det er mega sjovt at grave ting/legetøj ud af ‘stenen’, vil jeg anbefale dig at læse dette indlæg: Befri Dyrene. I indlægget deler jeg andre sjove aktiviteter, hvor barnet skal befri dyr og legetøj fra forskellige materialer.

Du kan finde mange flere sjove aktiviteter på min instagram Kriblekongen 🙂