Sådan farver du kikærter til sanseleg

kikærter

Kikærter er sjove i en sanseleg. De er små og triller let, men de er overraskende nemme at rydde op sammenlignet med fx ris, hjemmelavet magisk sand, og de mere klistrede meterialer som slim. Du behøver ikke farve dine kikærter, før de er sjove at lege med, men legen bliver lige lidt smukkere med lidt farve. Der er også mulighed for at kombinere den frie leg med en farvesorteringsleg.

Opskrift

Hæld ca 2 dl kikærter (tørret. Altså ikke fra en dåse) i en lukkepose. ⁣

Hæld 2 tsk eddike over dem.⁣
Ryst posen og mas til eddiken er fordelt godt ud over alle kikærterne.⁣

Tilsæt en god slat frugtfarve.⁣
Og ryst igen til farven er fordelt.⁣

Så hælder du dem ud på en bradepande med bagepapir på, og stiller dem til tørre. Gerne i solen, hvis det er muligt. Mine var klar til leg efter en halv times tid ca.

 

Klik på billedet for at komme til mit indlæg med sjove påskeaktiviteter

 

Andre materialer

Bønner er også sjove at lege med. Men har man små børn bør man være ekstra opmærksom på, at rå bønner ikke må spises. kilde: Samvirke

Rå bønner indeholder lektiner, der kan give opkastning, kvalme og diaré. Bønner skal derfor lægges i blød i 12 timer og koges mindst en halv time, før vi spiser dem. Især de rødbrune kidneybønner indeholder meget lektin.

Så hold ekstra godt øje med dit barn, når bønnerne er fremme. Bønner farves på samme måde som kikærter. Og hvis du klikker på billedet herunder kan du se en video af, hvordan jeg farver dem.

Klik på billedet for at se video af fremgangsmåden

Opbevaring af materialerne

Jeg bruger tit forskellige glas med låg til opbevaring af de forskellige materialer til vores sanselege. Låget lægger jeg løst ovenpå, så der kan komme luft ned i glasset, men ikke støv. De store plastikbøtter med kikærter og glaskugler i er en brugt kiksebøtte, og de er dejlig rummelige både til opbevaring, men også til leg med fx vand.

Klik på billedet for at komme til mit opslag om sanselege

 

Klik på billedet for at se opskrift på farvet pasta

Redskaber til sanseleg

Finmotorisk værktøjssæt (de fire farverige redskaber der ligger i glasfadet) er modtaget i gave, så reklame. Det meste af det andet er købt i genbrug. Køkkenredskaber er nemlig rigtig sjove i en sanseleg. ⁣

sanseredskaber
På billedet ses de fleste af vores redskaber til sanselege.

 

 

God legelyst!