‘Babys første maleri’ er en aktivitet for de små bebser, der er store nok til at kunne bruge armene, og som kan lide at slå og klaske på ting. Men det er også en aktivtitet for de bebser, der er for små til at få smurt armene, ansigtet og brystkassen ind i maling.
Hvilken maling bruger man med en baby?
Jeg har ofte lavet DIY maling, som både er tastesafe og nem at lave. Se hvordan du laver den her. Det er en maling, som de små også kan male med, fordi den er lavet er mel, salt, vand og pastafarve, og det gør derfor ikke noget, at de putter noget af det i munden. Eller bliver smurt ind i den mens de maler! 😉
Udover male-oplevelsen er det en super sjov sanseoplevelse, som jeg klart vil anbefale dig at prøve med dit lille eller store barn en dag!
Men! Den DIY maling er god til en dejlig sanseoplevelse, men den er ikke særlig god at bruge til at lave et maleri, som man måske vil hænge op. Derfor bruger jeg akrylmaling, når vi maler noget, der skal gemmes.
Selv hvis man har fået fingre i noget lækkert, børnevenlig maling, som baby gerne må gratte med, så er det ikke sikkert, man altid kan overskue sådan en messy aktivtitet med et lille barn. Det kender jeg alt til! 😉 Læs mere om sanselege, og om hvor uoverskueligt de nogle gange er, her.
Men til denne aktivtitet skal du ikke bekymre dig om at bruge en tastesafe maling!
Sådan gør du
Du skal bruge maling i ønskede farver, et stykke papir, karton eller pap, og en lukkepose. Jeg køber lukkeposer i IKEA, de holder ret godt, synes jeg.
Så klatter du maling udover papiret og lægger det ind i lukkeposen og lukker den. Husk at lukke helt tæt, så den ikke går op under leg. Du kan evt tape toppen sammen eller tape det hele fast på bordet, hvis nu dit barn har det med at ryste med det hele! Men det er selvfølgelig også en leg 😉
Nu er det bare om at lade baby klaske, tromme, pille, prikke, tromle og gnide på posen. Indtil det ikke er sjovt mere.
Jeg kalder indlægget ‘babys første maleri’, men større børn kan også sagtens male på denne måde. Selv som voksen, er det sjovt at stikke i malingen uden at blive beskidt.
Ved de større børn, kan du også snakke om de forskellige farver, der blandes sammen. Her kan man som den voksne også tænke over, hvilke farver, man tilbyder barnet. Hvis man vælger to farver, fx gul og blå, så bliver det til grøn. Det er selvfølgelig relevant at lære mange forskellige blandinger at kende, men til sådan et maleri, der gerne skal gemmes, er det måske værd at tænke over farveblandningen. Igen, taler jeg af erfaring! Sådan et grå/brunt billede er bare ikke særlig fedt at have hængene ret længe, haha.
Når dit barn er færdig med at ‘male’ så er det en god idé at få papiret ud hurtigst muligt. Jeg plejer at klippe posen op bagpå, for at papiret ikke går i stykker, når man trækker det ud af posen.
God legelyst 🙂