En typisk hjemmedag hos os

hjemmedag

En hverdag med børn hjemme kan se ud på rigtig mange måder. Jeg deler dette indlæg for at vise, hvordan en typisk hjemmedag kan se ud hos os. Vi er hjemme de fleste dage om ugen, da både børn og jeg trives rigtig godt med det for tiden. Vi har en dejlig, stor have til leg og nyder hinandens selskab. Hver tirsdag har vi en fast legeaftale og hver torsdag er vi til gymnastik fra 9-12 med andre Hjemmerødder i Lunden. Resten af ugen er åben for spontante aftaler og familiehygge.

I dag er en meget typisk hjemmedag for os, da vi står op til lige præcis 0 planer for dagen. Det er fredag, min mand er i sommerhus med hans kammerater, børnene og jeg har al tid i verden og jeg ser frem til en dejlig hjemmedag.

Morgen

Vi starter vores hjemmedag ved at vågne alle tre i samme seng ved halv otte tiden. Vi trisser ud i stuen, og lillebror på knap 4 år finder en plakat med truede dyr. Dem snakker vi lidt om, mens vi vågner. Så tænder storebror på 5,5 år for fjernsynet og ser morgentegnefilm. Lillebror og jeg stiller morgenmad frem til os og vi spiser i hvert sit tempo, hvorefter begge børn hurtigt smutter over foran skærmen igen. Imens de sidder der, får jeg en god idé til en sjov reel til min instagram. Jeg noterer hurtigt nogle få tanker ned i min notesbog og går derefter igang med at filme. Den handler om forskellen på Martin og jeg, når vi står for sent op og skal nå noget. Den blev sgu ret sjov, hvis jeg selv skal sige det. Du kan se det færdige resultat her.

fjernsyn

Formiddag

Det meste af formiddagen går med at have vores seks skønne høner med ud i haven og grøntsagshaven. Eller.. grøntsagshave er så meget sagt. Der er en masse hindbær, et par æbletræer, nogle bærbuske og omkring 7 jordbærplanter. Og så er der en masse kvadratmeter jord. Jorden er drengene vilde med, for der kan de grave hver eneste dag og finde regnorm til vores høns. Jeg får luet lidt mellem jordbærene mens hønsene og børnene går og roder i jorden.

høns

Vi samler æg inde i redekasserne, og bliver enige om, at dem skal vi have til frokost senere i dag.

På et tidspunkt får jeg besked om, at jeg har modtaget en pakke. Vi skynder os over i carporten og slæber den med over i haven. Det er vores vandland! (Købt og betalt selv – link her) Vi får det straks pakket ud og pustet op og ungerne er ellevilde. Forståeligt nok. Jeg synes ikke helt, der er varmt nok til at lege i vand med al den blæst, så det bliver uden vand.

vandlang

Efter lidt leg i vores oppustelige vandland sætter vi os ind i sofaen. Her finder vi alle tre den ro, vi lige havde brug for. Ungerne med tegnefilm og jeg med min mobil. Efter lidt tid bliver drengene sulte og jeg koger æg og sætter på bordet. Vi spiser tidligt i dag. Det gør vi indimellem og jeg elsker at vi bare kan sætte os og spise, når sulten melder sig.

hjemmedag

Middag

Det er blevet middag og drengene leger igen i vandlandet. Stadig uden vand. Jeg spørger, om vi ikke skal cykle ned til købmanden for at handle ind til aftensmad og snolder til senere. Den er de helt med på. Vegas vil gerne cykle selv og Villum hopper op i ladcyklen. (Reklame – den er modtaget i et tidligere samarbejde med Dream-bikes.dk)

hjemmedag

købmanden

Vi har ikke bestemt os for, hvad vi vil have til aftensmad endnu. Det skal være super nemt, da vi ikke rigtigt har noget køkken efter vores renovering. Vi har en camping-kogeplade, der står på gulvet og et køleskab. Ingen bordplade. Vi vælger koldskål og kammerjunkere. Det er en sikker vinder, hver gang! Drengene vælger en pose chips vi skal dele, og vi blander en pose slik. Så cykler vi hjem med vores varer, nupper en flaske vand med og cykler videre. Jeg skal nemlig hente en pakke hos en anden købmand i nabobyen. Da den er hentet og vi er på vej hjem igen, cykler vi forbi en spejderhytte. Der gør vi holdt og undersøger, om der er haletudser i det vand, der ligger tæt derved. Men desværre er der ingen haletudser. Dog et par smukke, blå guldsmelde. Vi cykler hjem igen.

hjemmedag

Da vi kommer hjem beder begge børn om en Sun Lolly, og de går i fryseren. Der får de øje på den bakke med nedfrosne havdyr jeg lavede i går. De skulle selvfølgelig befries med lunt vand, salt og et par skeer. Sanselege er altid et hit! Klik her, for at se flere skønne sanselege.

Vi puster igen luft i vandlandet og legen fortsætter hvor den slap.

sanseleg

Eftermiddag

Det er blevet eftermiddag, og vi får besøg af min søster og nevø. Børnene leger lidt i haven, mens vi voksne snakker. Vi går indenfor og min søster spørger mig, hvad vi gør med Fars dag i morgen. Ups, det havde jeg glemt. Jeg troede først det var på søndag. Vi aftaler, at jeg senere i dag henter et cafébord og to stole, som han har ønsket sig. Og så laver vi gaver med børnene til deres fædre. Derefter smutter min søster og nevø hjem igen, og jeg pakker gaverne ind.

hjemmedag

Lidt efter kommer nabobørnene over og pludselig er der 7 glade børn i min have. Fantastisk! Der bliver lavet sand- og mudderkager, gynget, løbet, klatret i vandland, fanget fisk af mosgummi i vores lille badebassin og bare hygget.

hjemmedag

Aften

Ved halv seks tiden smutter naboerne hjem for at spise, og vi kører i Jem og Fix for at hente den gave til min far. Så kører vi hjem og spiser koldskål. Vi når knap at blive færdige, før Vegas spotter nabobørnene og inviteter dem ind og lege igen. Endnu engang fortsætter legen, hvor den slap, og jeg får mulighed for at rydde lidt op indenfor og lægge vasketøj sammen, mens børnene leger.

hjemmedag

Snakken falder på Fars dag da naboerne ser vores gaver til Martin. Jeg spørger, om de også vil lave en gave – som ekstra til den de allerede har styr på. Det vil de gerne, så de går lidt til og fra kreabordet som de har lyst. Da klokken er ved at være otte, siger vi farvel og tak for en skøn eftermiddag og aften. Vi går ind og finder vores chips og slik frem og sætter Kung Fu Panda på skærmen inde i soveværelset. Mens drengene ligger og ser film skriver jeg om vores helt fantastiske hjemmedag. Den har været fyldt med skønne øjeblikke og dejlig leg. Og nå ja, en masse skænderier – du ved, søskende. Men vi er ikke bange for konflikter. Så længe de ikke fylder for meget i hverdagen.

Nu vil jeg udgive mit indlæg og hoppe ind til mine børn. Dejligt du ville læse med om en helt almindelig og fuldstændig fantastisk hjemmedag hos os.