Ludo DIY

Vegas har lært at spille Ludo, så vi har lavet et stort spil Ludo i dag, fordi vi ikke havde et i forvejen. Jeg elsker DIY, hvor jeg kan bruge det, jeg lige har til at ligge og skabe noget nyt.

Jeg var engang i praktik i en SFO, hvor nogle af børnene havde lavet et kæmpe spil Ludo med en af pædagogerne. De havde selv lavet brikkerne. Fire nogenlunde ens brikker af fire forskellige materialer. Jeg kan ikke huske alle brikkerne, men jeg kan huske, at der var 4 politimænd af tomme toiletpapirs ruller, og 4 klovne, vist nok lavet af tommer vandflasker. Måske de også havde brugt tomme sodavandsdåser. Det var hvert fald et sjovt spil, hvor man ikke var i tvivl om, at børnene havde været med til at lave spillet.

Lige siden jeg så det dengang for nogle år siden, vidste jeg, at jeg ville lave mit eget kæmpe-ludo med mine børn engang. Det er endnu ikke lige blevet til sådan et kæmpe-ludo, som SFO’en havde. Men nu har vi (okay, jeg!) lavet vores eget spil ludo. Og det er faktisk ret stort. Men ikke ligefrem kæmpe. Det må blive en anden gang, når børnene nemmere kan hjælpe.

Sådan gjorde jeg

Jeg fandt først et stort stykke pap, så spillet ikke så nemt bliver bøjet.

Så tegnede jeg omridset af et kryds på et stort stykke papir og tegnede felterne op.

Jeg brugte en rulle gaffatape til at tegne de store runde felter.

Fordi jeg ikke kan finde ud af at tegne stjerner, så fandt jeg nogle stjerne-klistermærker i skuffen og klisterede på.

Så farvede jeg nogle af felterne i de fire ludo-farver. Og til sidst tegnede jeg hele pladen op med en sprit-tush.

Så lagde jeg papiret på pappet og tapede det fast i kanterne. Klar til spil!

Det sjove ved DIY er, at man kan lave det lige præcis, som man selv synes fungerer bedst. Efter egne evner, selvfølgelig 😉 Og selvom jeg havde lyst til at ændre lidt på pladen, så vurderede jeg, at jeg hellere måtte lave pladen som den ordiginale Ludo-plade, nu hvor Vegas lige har lært reglerne derfra.

Terningen

Reklame!

Da vi ikke har et spil Ludo herhjemme, har vi heller ingen ludo-terning. Vi har almindelige terninger og skumterninger, men Vegas vil helst bruge ludo-terningen med globus og stjerne på. Og derfor erjeg enormt glad for vores gave fra Legeakademiet. I foråret fik vi nemlig tre akativitetsterninger, hvor man selv kan bestemme, hvad der skal være på terningerne.

Så vi lavede bare nogle små stykker papir med en, to, fem og seks prikker, og en med en stjerne og en med en globus.

ludo

Som brikker kan man bruge alt muligt! Vi startede med at bruge farvet pasta. Man kan bruge LEGO, små dyr, brikker fra andre spil osv. Bare det er til at se, hvilke fire ‘brikker’ der hører sammen.

Vi bruger nu mest vores fulge i reder. Jeg synes det er så cute, at fuglemor kan stå inde i mål og vente på sine fugleunger.  Fuglene har jeg købt hos Legeakademiet til Villum i fødselsdagsgave i sommers. De er ikke på lager pt, men det kommer de igen.

ludo

Jeg håber, at du fik en lille smule lyst til at lave dit eget spil. Om det så er ludo, vendespil eller et spil, hvor du og dine børn selv finder på reglerne, så er det bare hyggeligt at spille noget man SELV har været med lave!

 

God legelyst! 🙂