Bogstav-match! Lav selv plade og bogstaver til dit barn

En nem, billig og sjov måde at lege med bogstaver på, hvis dit barn er interesseret i dem. Mine er laminerede, men det behøver de selvfølgelig ikke være, for at det fungerer for barnet. Det er blot for, at de holder lidt længere tid.

Du kan også lave aktiviteten med tal, figurer eller farver, alt efter, hvad dit barn er optaget af.

Sådan bruger vi bogstaverne

Det går ud på, at børnene som regel får en plade hver, eller begge to hvis de sidder alene med det. Så vælger de et bogstav og skal så matche det på pladen. Hvis de vælger brikken med M skal den gerne lægges på bogstavet M på pladen.  Når vi leger med dem, går jeg ikke op i, om Vegas kan huske, hvad bogstaverne hedder.

Det handler primært om at kunne matche symbolerne. Børn skal lære at kende forskel på utrolig mange symboler de første 7-8 år af deres liv. Bogstaver, tal, regnetegn som + og – og =. Derfor går legen her bare ud på at få kendskab til nogle af de mange symboler der er, at skelne mellem bogstaverne. At det så er helt naturligt at snakke om, hvad bogstaverne hedder, er bare en bonus. Måske får barnet nogle yndlingssymboler, som han/hun hurtigt lærer navnet på.

Og så kan man jo altid lege lidt med at sætte nogle af bogstaverne sammen, hvis ens barn synes det er spændende.

Lille tip: start altid med at introducere dem for de vigtigste bogstaver først – M O R 😉

Skru ned for kravene, det må ikke blive for svært

Det er vigtigt, at det ikke bliver for svært for barnet, for så mister det hurtigt lysten til at fortsætte. Det må gerne være sjovt, når man skal have kendskab til bogstaverne. Men fordi der ikke stilles krav til genkendelse af bogstaverne, men blot om at matche dem, så kan min yngste søn, der lige er blevet 2 år, også være med i legen. Det er utrolig interessant at se, hvilke symboler, der ligner hinanden i en 2årigs hoved. Fx insisterer han på, at J skal ligger på F. Dog på hovedet. Og med det J jeg har lavet, kan jeg godt se, hvordan de to symboler ligner hinanden.

 

God fornøjelse!