Slim: sådan laver du klistret slim uden farlig kemi

slim

De fleste børn jeg kender, elsker at lege med slim. Og gerne en dejlig stor portion! Men de små bøtter slim, man kan købe, er typisk fyldt med kemi, og hvis du ligesom jeg, ikke er så glad for at lade ungerne lege med det, så kan du prøve at lave din egen slim af vand og kartoffelmel. Denne slim er super klistret. Det er meget individuelt, om man er til det, eller om man bedre kan lide en slim, der ikke klistrer til hånden. Men vi elsker stort set alle typer hjemmelavet slim!

Det er en vildt sjovt sanseoplevelse, der virkelig stimulerer taktilsansen. Læs mere om taktilsansen i mit indlæg Sanseintegration – hvad er det lige?  Har du et barn, der normalt ikke er interesseret i at blive beskidt og røre ved nye ting, så er det ikke denne slim, du skal lave til dit barn. Prøv i stedet med denne yoghurt slim, som er knap så klistret. Men har du derimod et barn, der synes det er sjovt at prøve nye ting, og ikke har noget imod at der er snask op af armen, så bliver det sikkert et hit!

Hvis du er lidt usikker på, om dit barn vil synes om denne slim, så er der ikke andet for end at prøve dig frem.

slim

 

 

De eneste ingredienser, du skal bruge, er:slim

100 g Kartoffelmel

2 dl Vand

Evt. frugtfarve eller pastafarve

 

Sådan gør du

Hæld dit kartoffelmel i en gryde og tilsæt vandet. Tilføj en lille smule pastafarve eller frugtfarve, hvis du ønsker anden farve end hvid, og rør det hele rundt. Tænd for blusset på høj varme. Brug et piskeris med eller uden el. Pisk mens massen varmes op. Din slim er færdig, når den kan samles i én klump.

Vigtigt! Lad den køle af inden leg. Lav den gerne 15 minutter før I er klar til at lege med slimen, så den ikke er alt for varm for de små hænder.

slim  

Når din slim er blevet tyk er den færdig. Nu skal slimen lige køle af inden leg, så den ikke er brandvarm til de små barnehænder. Det er endnu ikke lykkes mig at gemme slimen, så den stadig er god til leg dagen efter. Så mit råd er, at du laver slimen, et kvarter inden den skal leges med. Så kan den også lige nå at køle lidt af.

 

God legelyst!