DIY hejs til sanselege

ris hejs

Jeg elsker DIY, fordi jeg føler mig enormt krativ, når jeg selv kreerer noget til vores lege. Og det er næsten ligemeget, hvor orginal ideen er, så længe jeg juserer dér, hvor det giver mening for os. Den anden dag lavede vi vores egen hejs til diverse sanselege. Jeg havde set noget lignende på pinterest, og jeg begyndte at overveje, hvordan vi kunne lave en selv, ud af de materialer vi har liggende.

Det blev ret godt, og ungerne (mest Vegas) synes den var ret fed. Det giver muligvis sig selv, hvordan man kan lave hejsen, hvis man ser på billedet ovenover. Men her kommer der alligevel lige en guide over, hvordan vores blev lavet. Så kan du selv justere dér, hvor det giver mening for dig i forhold til de ting, du har liggende.

Sådan lavede vi en hejs

Først fandt vi to lange paprør i vores emballage-kasse. Så prikkede jeg huller i toppen af begge rør og stak et træspyd igennem.

hejs

Så fandt vi noget garn. Jeg klippede et lille stykke af, som skulle tapes fast på hver side af en lille beholder. Så bandt jeg et lidt længere stykke garn om det lille stykke, og bandt den lange ende omkring midten af træspydet. 

Til sidste fandt jeg et stykke pap, hvor jeg limede bunden af de to rør fast på med en limpistol. Da limen var tør, fandt vi voksdug og vores farvede ris frem. Se, hvordan du farver ris her.

Og så blev der leget. Når man drejer træspydet så hejser man beholderen op. Den er selvfølgelig blevet fyldt med ris inden da. Villum kunne ikke helt finde ud af at dreje på pinden, så han var bare med til at fylde beholderen op, efter den blev tømt.

Det er fedt at kunne tilføje noget nyt til vores ellers velkendte sanselege engang imellem. Især når man selv har lavet det! Skøn følelse!

 

Håber min guide giver mening, hvis du gerne vil lave en hejs selv.

 

God legelyst! 🙂