Bordtennisbolde er geniale til leg

bordtennisbolde

Jeg elsker vores bordtennisbolde. Jeg synes det er geniale til leg, fordi de både er runde og lette, og kan både hoppe, trille og flyde! Det betyder at de er sjove i mange forskellige lege, og så koster de ingenting. Vi har købt vores i en billig butik engang vi var i sommerhus. Men de kan købes alle mulige steder. Fx Biltema.

Nedenunder kommer der en masse billeder af forskellige lege med bordtennisbolde. Jeg skriver kort hvad legen går ud på, og så kan du trykke på billedet for at komme til et indlæg eller til et opslag på min instagram, hvor jeg skriver mere om den leg og deler flere billeder.

Ét produkt – Mange legemuligheder

Boldene bruger vi til en simpel leg, der styrker talforståelsen. Boldene skal placeres i lågene, så symbolet passer med antallet af bolde. Læs mere om lege, der styrker talforståelsen her.

Simpel flytte-leg

Simpel leg, hvor du flytter boldene fra et sted til en fordybning et sted. Fx en muffin bakke eller isterningebakke. Det lyder måske lidt kedeligt, men det har ofte fanget mine børns interesse. Især som små. Vegas synes ikke det sjovt mere, så nu laver vi bare en tælleleg ud af det.

Øje-håndkoordination

Hvis du har Squigz, så er de ret sjove at placere bordtennisbolde på. Både når de står på en vandret overflade, men også på en lodret, fx et vindue. Igen er dette blot en simpel leg, der ikke har nogle regler. Men barnet fanger som regel ret hurtigt ideen i legen, og kan få overraskende lang tid til at gå med at placere boldene, vælte dem ned og starte forfra. Det har mine hvert fald haft meget glæde ved 😉

bordtennisbolde bordtennisbolde

Sigte-leg

Du kan også tage dine Squigz og bordtennisbolde med ud og bruge en sprøjte, vandpistol eller vandforstøver (med sprøjtefunktion) til at skyde boldene ned! Hvis du ikke har squigs, kan du også bruge engangs snapseglas. Bare vend dem på hovedet, så passer den perfekt til en bordtennisbold. Pas godt på glassene, så de kan bruges igen og igen. 🌍

Barnet stimulerer synsansen og afstandsbedømmelse, når det sigter og forsøger at ramme boldene. Det er en leg, der kan fange de flestes interesse, og alle kan være med. Også de voksne. Man justerer bare sværhedsgraden ved at gå tættere på eller længere væk.

bordtennisbolde

Vandleg

Vi leger tit med bordtennisboldene i vand. De flyder jo, og er derfor ret sjove at have med i en vandleg. Vi bruger pastaskeer og handy scoopers (reklame, den ene handy scooper har vi fået af Legeakademiet) til at gribe om boldene med. Eller hænderne, selvfølgelig.

bordtennisbolde

 

Trille-leg

Vi har flere gange gennemsøgt huset for ting, der kan trille. Vi finder flere og flere ting, for hver gang vi kigger. Legen kan også bruges til at finde alle cirkler eller kvadrater fx. Det er ret sjovt, og det giver nogle gode snakke om former og figurer. Når vi har fundet alt det, der kan trille, så triller vi selvfølgelig med det hele. Helst ned af vores rutsjebane fra Legeskum.dk.

bordtennisbolde

 

Pustebane

Vi bygger indimellem en bane af vores magna-tiles, men har du ikke sådan nogle kan banen også laves af LEGO-klodser. Og så har Hippie_Leg lavet en bane af modellervoks! Mega smart! Legen går i sin enkelthed ud på, at barnet skal puste en bordtennisbold igennem banen. Dette styrker mundmotorikken OG er ret så underholdende.

pustebane

Paprør og bolde

Bordtennisbolde gennem paprør (fra en plakat) er så simpelt og så sjovt. I kan sigte efter noget med boldene eller se, hvor langt I kan få dem til at trille.

 

Kender du andre lege, man kan bruge bordtennisbolde i, så skriv gerne til mig!

God legelyst 🙂